Opencart 2.1.0.2 seo linki

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Opencart 2.1.0.2 seo linki

Postprzez plejaz » 26 sty 2016, o 20:10

Witam mam problem z regułami w pliku htaccess, zamieniającymi odnośniki opencarta do przyjaznych linków.
Poradziłem sobie ze stronami statycznymi, produktami, kategoriami, zostały tylko domyślne ścieżki do podstron takich jak np. information/contact, account/login itp.
W pliku htaccess zrobiłem wpis: RewriteRule ^kontakt/?$ index.php?route=information/contact [L]
Po wklepaniu w przeglądarkę localhos/skl/kontakt bez problemu ładuje się podstrona z kontaktem.
W jaki sposób zmienić odnośniki w stopce, menu konta itp.?
Czy trzeba to zmieniać edytując pliki .tpl w stylu, czy można z poziomu panelu administracyjnego ?
plejaz

Re: Opencart 2.1.0.2 seo linki

Postprzez staniapl » 27 sty 2016, o 20:36

zostały tylko domyślne ścieżki do podstron takich jak np. information/contact, account/login itp.

A po jaką cholerę chcesz tworzyć do tego przyjazny link ? strony logowania, koszyka, nawet search powinny być nawet wykluczone z indexowania !

W bazie danych masz tabele z url-ami
staniapl

Postprzez plejaz » 27 sty 2016, o 21:26

Tak wiem, że są tabele w bazie mysql, myślałem, że jest inny sposób. W takim razie nie ruszam tego. Temat do zamknięcia.
plejaz

Postprzez plejaz » 27 sty 2016, o 22:49

Mam jeszcze dwa pytania.
1. Gdzie mogę edytować wiadomość, która jest wysyłana po rejestracji nowego użytkownika na jego e-mail ?
Wiem, że treść jaka ma się wyświetlać edytuje się w: catalog/language/polish/mail/customer.php, a gdzie pozostałą treść taką jak odnośnik czy sam wygląd tego e-maila, chciałbym to ubrać w szatę graficzną.
2. Gdzie mogę edytować wiadomość do klienta po złożeniu zamówienia, zmianie statusu zamówienia itp. ?
Znalazłem w internecie, że powinno się edytować ścieżkę:
Catalog/view/theme/default/template/mail/order.tpl - edycja wyglądu złożenia zamówienia i zmiany statusu zamówienia.
plejaz

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart