META tags keywords

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

META tags keywords

Postprzez Kamio81 » 17 maja 2013, o 12:18

Witam,

W wersji 1.5.5.1 mona tylko wpisać Meta Tag Description w System/Setting/Store. Jak można wpisać keywords więc?

Pozdrawiam!
Kamio81

Re: META tags keywords

Postprzez schematx.pl » 17 maja 2013, o 20:17

jak dodać więc? nie ma w systemie konkretnej pozycji dla słów kluczowych bo sklep jest zoptymalizowany pod wyszukiwanie konkretnych produktów a nie ogólnie całego sklepu. Więc konkretne słowa kluczowe piszesz dla każdego produktu podczas jego dodawania. Jeśli jesteś bardzo uparty możesz wyedytować plik "header.tpl" w folderze swojego szablonu ale słowa kluczowe dla produktów są znacznie wydajniejsze w kwestiach seo. Yo!
schematx.pl

Postprzez staniapl » 17 maja 2013, o 22:04

Na pocieszkę ... google i tak nie bierze ich pod uwagę :)
staniapl

Postprzez Kamio81 » 23 maja 2013, o 23:58

Chyba trochę spanikowałem :) Macie rację, przecież każdy produkt ma swoje mety...

Pomijając to, zrobiłem sklep ustawiłem wszystko jak potrzeba, mam plik robots itd. ale wciąż google nie zindeksowało mojego sklepu z title i description w przeglądarce. Wiecie może dlaczego? Wspomnę jeszce że przed postawieniem sklepu miałem wrzucony plik wyżej w katalogu - index, który był z informacją że sklep jest w budowie. Obecnie w przeglądarce wyswietla się wlasnie z niego description a nie z tego co nalezy do sklepu... o co tu chodzi? :?:
Kamio81

Postprzez staniapl » 24 maja 2013, o 14:03

Spokojnie :)

Jak rozumiem jest to świeża instalacja. Google tak ma, że jeśli zmienisz title lub inne atrybuty to nie będą one widoczne 'od razu' - po pewnym czasie, jak google przeleci Twoją stronę.

Wygeneruj sitemap.xml - podepnij ją w Narzędziach dla webmasterów - to na pewno przyspieszy indeksację Twojej strony.

PS. tak już odbiegając od tematu pochwal się linkiem jak wygląda.

Pozdro
staniapl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart