Koszt "Faktura"

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Koszt "Faktura"

Postprzez Barbados » 29 kwi 2013, o 15:18

Witam, mam pewien istotny problem, powiedzmy ze doładowanie do telefonu kosztuje 10zl, zniżka dla firm to 8.90, normalnie po kupnie jest wystawiana automatycznie faktura z ceną 8.90 i w tym jest problem jako iż firma która kupiła chcę wydrukować fakturę jako paragon z cena bez zniżki dla zwykłego klienta. Trochę namieszałem lecz ciężko to mi wytłumaczyć, chodzi o to czy jest jakiś moduł lub sposób aby to ustawić. Tak zwana stała cena wydruku dla produktu nie zależnie od zniżki.
Barbados

Re: Koszt "Faktura"

Postprzez schematx.pl » 29 kwi 2013, o 20:11

jeśli sprzedajesz towar w swoim sklepie jako promocyjny to cena na fakturze/paragonie musi być identyczna jak cena sprzedaży czyli ta promocyjna właśnie - nie możesz zawyżyć ceny "na papierze" i różnicy zachować w kieszeni bo w ewidencji przychodu wartości muszą się zgadzać. W sumie ciężko wywnioskować o co Ci chodzi :).

Hmmm... Kupujesz Doładowanie za 8.90 od operatora -> płacisz operatorowi 8.90 -> dostajesz fakturę od operatora na 8.90 -> sprzedajesz to samo doładowanie klientowi za 10zł -> wystawiasz nową fakturę/paragon ze swoimi danymi na kwotę 10zł -> Faktura operatora zostaje dla Ciebie na potrzeby księgowe i reklamacji + kopia Twojej faktury/paragonu zostaje dla Ciebie na potrzeby księgowe i reklamacji. finito.
schematx.pl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart