faktury i zam?wienia

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

faktury i zamówienia

Postprzez fantattoo » 8 wrz 2010, o 08:29

1. Zauważyłem u siebie problem z zamówieniami. Dochodzą mi zamówienia o różnej numeracji. Np: dostaję zamówienie nr 9 i później nr 15. Ma ktoś tak?
2. Jak można zmienić numerację faktur? Chciałbym ją wyzerować, po wystawieniu kilku próbnych. Niestety przeglądając SQL nie znalazłem tabelki odpowiedzialnej za taką numerację.
3. Czy jest możliwość, aby admin otrzymywał taką samą wiadomość z zamówieniem, jak klient? Bo w tej chwili dostaję tylko kiepsko zredagowaną tekstówkę :(
fantattoo

Re: faktury i zamówienia

Postprzez potas » 8 wrz 2010, o 21:58

A jakiej wersji używasz? pod 1.4.8b powinieneś jako admin otrzymywać równie atrakcyjną wiadomość o zamówieniu co klient :)
potas
Administrator

Postprzez fantattoo » 19 wrz 2010, o 21:00

Używam 1.4.7 Boję się aktualizacji, bo jakoś zawsze mam z tym problemy :(
Ale chyba nie będę miał wyjścia.

A w sprawie numeracji zamówień, to też wina wersji?

PS
Aktualizować do 1.4.8 czy do najnowszej 1.4.9.1?
fantattoo

Postprzez spoczko » 28 wrz 2010, o 09:07

Dokładnie już od dawna numeracja jest rozjechana - wystarczy że osoba kupująca po wybraniu przesyłki i formy płatności naciśnie w sklepie przycisk powrót i już przy następnym zakupie numeracja wzrośnie o 1 - trochę kiepskie rozwiązanie przy niezdecydowanych klientach zdarza mi się że zamówienia mam co 8 numerów - czy wie ktoś jak to naprawić ? Domyślam się że numerację generują idnexy w bazie i należało by numeracje zrobić na poziomie php lub jej generowanie dokonać dopiero po nawiśnięciu przycisku realizacji zamówienia.
spoczko

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart