Dodawanie produkt?w

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Dodawanie produktów

Postprzez Rysh » 1 sie 2013, o 19:47

Witam, mam dwa pytania dotyczące dodawania produktów.
1. Czy istnieje możliwość hurtowego dodawania produktów do bazy danych? Mam ponad 200 produktów prawie takich samych, tylko różni się modelem.
2. Proszę o wskazówki co należy wpisać (najlepiej podając przykład) aby dobrze pozycjonować produkt:
a) opis znacznika meta
b) słowa kluczowe znacznika meta
c) znaczniki produktu
d) słowa kluczowe SEO

Dla mnie b,c i d to prawie to samo, jednak wolałbym się upewnić przed rozpoczęciem dodawania produktów.

Pozdrawiam.
Rysh

Re: Dodawanie produktów

Postprzez schematx.pl » 1 sie 2013, o 21:08

Utwórz produkt, wróć do listy produktów, zaznacz produkt, wybierz opcję kopiuj. Masz już 2, zaznacz 2, wybierz opcję kopiuj, masz już 4, itd. podobnie możesz zrobić w bazie danych np. poprzez phpmyadmin.

opis meta - opis ciągły produktu, najlepiej nie przekraczać 150 znaków. np. Seksowne buty damskie, podszywane zamszem koloru czerwonego, o rozmiarze 39 marki XYZ
słowa meta - słowa charakteryzujące produkt rozdzielone przecinkami, nie musi być spacji, wystarczą przecinki, także lepiej nie przekraczać 150znaków. np. buty,damskie,zamsz,czerwony,rozmiar,39,xyz
znaczniki produktu - czyli tagi, pojedyncze słowa, nie musisz ich wypełniać bo to wewnątrzsystemowe słowa do szybkiego wyszukiwania produktów z poziomu zakładki produktu
słowa SEO - podajesz dla linków przyjaznych pozycjonowaniu, nie zaleca się użycia spacji, na podstawie tych wyrazów utworozny zostanie link do produktu jesli włączysz odpowiednią opcję w systemie, słowa SEO nie mogą się powtarzać między produktami czy kategoriami np. buty_sexi_zamsz_39_xyz_A dla kolejnego produktu np. buty_sexi_zamsz_39_xyz_B itd.
schematx.pl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart