Zależy mi na tym, żeby nie było do niej linku w ramce z informacjami (bo taką z linkiem można łatwo zrobić w module zarządzania informacjami właśnie). Wymyśliłem, że trzeba by w
catalog/controller/information dodać plik gratis.php oraz w
catalog/view/theme/default/template/information dodać odpowiedni plik gratis.tpl
Zrobiłem to na podstawie plików sitemap - zastąpiłem w pliku gratis.tpl tekst generujący mapę przez mój własny tekst, oraz pozmieniałem zapisy w pliku gratis.php kierujące do pliku sitemap.tpl na przekierowanie do gratis.tpl.
Tylko teraz drobny problem - kiedy wywołuję index.php?route=information/gratis :
Fatal error: Class 'Controllerinformationgratis' not found in /system/engine/front.php on line 44
Czyli zapomniałem czegoś zmienić, albo zmieniłem źle, albo jest jeszcze jakiś plik, który muszę zmodyfikować (nie wiem, plik z listą modułów informacyjnych, czy jakiś zapis w bazie?)
A może jest łatwiejszy sposób na to niż grzebanie w kodzie - np ustawienie modułu z poziomu panelu i uczynienie go jakimś sprytnym sposobem niewidocznym w informacjach, ale mimo wszystko działającym?
Wersja OC - 1.4.9.5