Witam,
na samym początku chciałbym zaznaczyć, że jestem mało doświadczony, jeśli chodzi o OpenCarta
mój problem pojawił się w momencie, kiedy wpadło mi do głowy, że chciałbym mieć swój własny tzw. "Custom Header" Czyli
tak jak widać na załączonym obrazku,
cała góra w której mieści się po lewej stronie logo, na środku search box i cała reszta chciałbym zarzucić sobie mniej więcej takie coś, na całej długości strony:
Jest to tylko wstępnie przygotowany jakiś tam śmieszny projekt, aby pokazać wam ocb.
Poniżej tego chciałbym na calą długość również zamieścić czarny pasek na którym znajdować się będzie poziome menu, i lewa strona gdzie chciałbym umieścić zgrabnie basket wraz z logowaniem,
Mój problem polega na tym, że nie wiem jak się do tego zabrać, nie chce ingerować w jakieś systemy czy firmy którym podejrzewam zajęło by to godzinę, chce sam się dowiedzieć jak to zrobić krok po kroku, i dokonać tego samemu
Działam na opencarcie 2.0, domyślam się również, że będę musiał przebrnąć przez plik header.tpl,
Znajdzie się tutaj jakiś aktywny webmaster, który chętnie pomógłby przebrnąć przez ten proces ?