B??d w t?umaczeniu? Problem z cen?

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Błąd w tłumaczeniu? Problem z ceną

Postprzez alienssj » 24 lip 2013, o 08:52

Witam serdecznie, od wczoraj borykam się z pewnym problem - otóż po zakupie produktów (ich cena wyświetlana jest prawidłowo) po przejściu do panelu admina w celu "podejrzenia" zamówienia w kolumnie "Razem:" widzimy cenę z tą różnicą że zamiast przecinka jest "t". Mam wrażenie ,że to chochlik tłumacza, problem na wersji angielskiej nie występuje. Błąd również pojawia się w mailach wysyłanych od sklepu. Który plik odpowiedzialny jest za ceny? Pozdrawiam i liczę na pomoc :)
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
alienssj

Re: Błąd w tłumaczeniu? Problem z ceną

Postprzez schematx.pl » 24 lip 2013, o 22:34

sprawdź w plikach tłumaczenia czy nie pojawia się np. coś takiego %t%t lub %s%s każdorazowo powinno pojawiać się %t lub %s jeśli to nie podwojony znak zmiennej to przyczyny trzeba będzie szukać gdzie indziej. Ja osobiście skłaniałbym się ku innej przyczynie (pliki kontrolera?) ale na dobry początek warto sprawdzić tlumaczenie.
schematx.pl

Postprzez alienssj » 25 lip 2013, o 09:08

A mógłbyś podać konkretne pliki w których mogłoby się to znajdować?
alienssj

Postprzez schematx.pl » 27 lip 2013, o 10:41

a jeszcze takie pytanie czy przypadkiem w ustawieniach waluty nie masz w polu wartości wpisanego przecinka? kolejna sprawa sprawdź czy nie masz literówki w nazwie pakietu jezykowego np jak masz język polski czy podałeś folder polish załóżmy a nie polisz etc etc. Problem pojawia się przy błędnym wczytaniu plików języka, a raczej nie wynika z samego tłumaczenia bo je przejrzałem i nie występują tam odniesienia tego typu dla podsumowania zamówienia.
schematx.pl

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart