Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez tommyk7 » 12 sie 2013, o 18:51

Witam
Mam dwa pytania:
1. Czy jest możliwość aby Atrybuty produktu wyświetlały się tuż pod opisem a nie w osobnej zakładce ??
2. Jak zrobić aby OC dodawał od razu całą grupę atrybutów a nie pojedynczo je wprowadzać i wybierać ?
http://www.cermarket.pl
Ci?gle to ogarniam ;-)
tommyk7
 
Posty: 58
Dołączył(a): 2 sie 2013, o 15:17

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez schematx.pl » 12 sie 2013, o 20:48

1. tak - edytuj catalog/view/theme/TwójSzablon/template/product/product.tpl

Kod: Zaznacz cały
<div id="tabs" class="htabs"><a href="#tab-description"><?php echo $tab_description; ?></a>
    <?php if ($attribute_groups) { ?>
    <a href="#tab-attribute"><?php echo $tab_attribute; ?></a>
    <?php } ?>
    <?php if ($review_status) { ?>
    <a href="#tab-review"><?php echo $tab_review; ?></a>
    <?php } ?>
    <?php if ($products) { ?>
    <a href="#tab-related"><?php echo $tab_related; ?> (<?php echo count($products); ?>)</a>
    <?php } ?>
  </div>
  <div id="tab-description" class="tab-content"><?php echo $description; ?></div>
  <?php if ($attribute_groups) { ?>
  <div id="tab-attribute" class="tab-content">
    <table class="attribute">
      <?php foreach ($attribute_groups as $attribute_group) { ?>
      <thead>
        <tr>
          <td colspan="2"><?php echo $attribute_group['name']; ?></td>
        </tr>
      </thead>
      <tbody>
        <?php foreach ($attribute_group['attribute'] as $attribute) { ?>
        <tr>
          <td><?php echo $attribute['name']; ?></td>
          <td><?php echo $attribute['text']; ?></td>
        </tr>
        <?php } ?>
      </tbody>
      <?php } ?>
    </table>
  </div>
  <?php } ?>


zmień na:
Kod: Zaznacz cały
<div id="tabs" class="htabs"><a href="#tab-description"><?php echo $tab_description; ?></a>
    <?php if ($review_status) { ?>
    <a href="#tab-review"><?php echo $tab_review; ?></a>
    <?php } ?>
    <?php if ($products) { ?>
    <a href="#tab-related"><?php echo $tab_related; ?> (<?php echo count($products); ?>)</a>
    <?php } ?>
  </div>
  <div id="tab-description" class="tab-content"><?php echo $description; ?>
  <br/>
    <?php if ($attribute_groups) { ?>
    <table class="attribute">
      <?php foreach ($attribute_groups as $attribute_group) { ?>
      <thead>
        <tr>
          <td colspan="2"><?php echo $attribute_group['name']; ?></td>
        </tr>
      </thead>
      <tbody>
        <?php foreach ($attribute_group['attribute'] as $attribute) { ?>
        <tr>
          <td><?php echo $attribute['name']; ?></td>
          <td><?php echo $attribute['text']; ?></td>
        </tr>
        <?php } ?>
      </tbody>
      <?php } ?>
    </table>
  <?php } ?></div>


2. raczej bez modyfikacji systemu nie - ponieważ nie każdy produkt musi posiadać wszystkie te same atrybuty z danej grupy
schematx.pl
 
Posty: 300
Dołączył(a): 21 sty 2013, o 20:11

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez tommyk7 » 13 sie 2013, o 18:46

Mam podobny kod ale nie identyczny przez co produkty powiązane głupieją
Kod: Zaznacz cały
<div id="tabs" class="htabs ">
   <div class="boss_tab">
   <p>
   <a href="#tab-description"><?php echo $tab_description; ?></a>
   <?php if ($attribute_groups) { ?>
    <a href="#tab-attribute"><?php echo $tab_attribute; ?></a>
    <?php } ?>
    <?php if ($review_status) { ?>
    <a href="#tab-review"><?php echo $tab_review; ?></a>
    <?php } ?>
   </p>
   </div>
  </div>
  <h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_description; ?></span></h2>
  <div id="tab-description" class="tab-content"><?php echo $description; ?></div>
  <?php if ($attribute_groups) { ?>
  <h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_attribute; ?></span></h2>
  <div id="tab-attribute" class="tab-content">
    <table class="attribute">
      <?php foreach ($attribute_groups as $attribute_group) { ?>
      <thead>
        <tr>
          <td colspan="2"><?php echo $attribute_group['name']; ?></td>
        </tr>
      </thead>
      <tbody>
        <?php foreach ($attribute_group['attribute'] as $attribute) { ?>
        <tr>
          <td><?php echo $attribute['name']; ?></td>
          <td><?php echo $attribute['text']; ?></td>
        </tr>
        <?php } ?>
      </tbody>
      <?php } ?>
    </table>
  </div>
  <?php } ?>
http://www.cermarket.pl
Ci?gle to ogarniam ;-)
tommyk7
 
Posty: 58
Dołączył(a): 2 sie 2013, o 15:17

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez schematx.pl » 13 sie 2013, o 22:03

Kod: Zaznacz cały
<div id="tabs" class="htabs ">
   <div class="boss_tab">
      <p>
         <a href="#tab-description"><?php echo $tab_description; ?></a>
         <?php if ($review_status) { ?>
         <a href="#tab-review"><?php echo $tab_review; ?></a>
         <?php } ?>
      </p>
   </div>
</div>
<h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_description; ?></span></h2>
<div id="tab-description" class="tab-content"><?php echo $description; ?>
   <?php if ($attribute_groups) { ?>
   <h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_attribute; ?></span></h2>
   <div id="tab-attribute" class="tab-content">
      <table class="attribute">
         <?php foreach ($attribute_groups as $attribute_group) { ?>
         <thead>
            <tr>
            <td colspan="2"><?php echo $attribute_group['name']; ?></td>
            </tr>
         </thead>
         <tbody>
         <?php foreach ($attribute_group['attribute'] as $attribute) { ?>
            <tr>
            <td><?php echo $attribute['name']; ?></td>
            <td><?php echo $attribute['text']; ?></td>
            </tr>
         <?php } ?>
         </tbody>
         <?php } ?>
      </table>
   </div>
   <?php } ?>
</div>
schematx.pl
 
Posty: 300
Dołączył(a): 21 sty 2013, o 20:11

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez tommyk7 » 14 sie 2013, o 06:34

Przykro mi ale teraz nawet opis nie działa.
http://www.cermarket.pl
Ci?gle to ogarniam ;-)
tommyk7
 
Posty: 58
Dołączył(a): 2 sie 2013, o 15:17

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez schematx.pl » 14 sie 2013, o 07:12

wklej cały kod product.tpl z twojego szablonu.
schematx.pl
 
Posty: 300
Dołączył(a): 21 sty 2013, o 20:11

Re: Atrybuty w polu z opisem OC 1.5.5.1

Postprzez schematx.pl » 14 sie 2013, o 07:46

nie no musi być git:
Kod: Zaznacz cały
<div id="tabs" class="htabs ">
   <div class="boss_tab">
   <p>
   <a href="#tab-description"><?php echo $tab_description; ?></a>
    <?php if ($review_status) { ?>
    <a href="#tab-review"><?php echo $tab_review; ?></a>
    <?php } ?>
   </p>
   </div>
  </div>
  <div id="tab-description" class="tab-content">
  <h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_description; ?></span></h2>
  <?php echo $description; ?>
  <?php if ($attribute_groups) { ?>
  <h2 class="ta-header"><span><?php echo $tab_attribute; ?></span></h2>
    <table class="attribute">
      <?php foreach ($attribute_groups as $attribute_group) { ?>
      <thead>
        <tr>
          <td colspan="2"><?php echo $attribute_group['name']; ?></td>
        </tr>
      </thead>
      <tbody>
        <?php foreach ($attribute_group['attribute'] as $attribute) { ?>
        <tr>
          <td><?php echo $attribute['name']; ?></td>
          <td><?php echo $attribute['text']; ?></td>
        </tr>
        <?php } ?>
      </tbody>
      <?php } ?>
    </table>
  <?php } ?>
  </div>

atryb.jpg
schematx.pl
 
Posty: 300
Dołączył(a): 21 sty 2013, o 20:11

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

cron