500 Internal Server Error na stronie kategorii

Miejsce na wszelkie dyskusje odnośnie problemów technicznych i ewentualnych pytań z rozbudowaniem systemu w plikach i skryptach Opencart, a które nie dotyczą instalacji.

500 Internal Server Error na stronie kategorii

Postprzez mmazurek » 7 mar 2012, o 13:55

Witam,

W trakcie prac nad sklepem (wersja 1.5.1.3), zmieniałem konto hostingowe (w az.pl) na serwer VPS (w vipower.pl). Zaimportowałem bez problemów bazę, kopia plików jest kompletna. Działa cały sklep z jednym wyjątkiem: nie ładuje się żadna strona kategorii PO dodaniu jakiegokolwiek produktu (pojawia się 500 Internal Server Error). Jeżeli produkty usuwam z danej kategorii (lub tylko je wyłączam), kategoria ładuje się bez problemów. Generalnie od trzech dni próbuję różnych rozwiązań (m.in. zmiany w .htaccess) ale robię to po omacku.

Link do przykładowej kategorii głównej: http://bonlao.com/savicki-pl/index.php? ... ry&path=18
Link do nieładującej się podkategorii, w której jest dodany produkt: http://bonlao.com/savicki-pl/index.php? ... path=18_46

Ktoś może zna rozwiązanie tego problemu? Oczywiście mogę udostępnić dane dostępowe do serwera.

Załączam plik .htaccess

P.S. Dodałem wczoraj debug mode do opencarta (stąd: forum.opencart.com/viewtopic.php?t=27918). Wyświetla niby coś na działających podstronach, ale nie wiem, czy to pomocne.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
mmazurek

Re: 500 Internal Server Error na stronie kategorii

Postprzez adikon.oc » 7 mar 2012, o 15:46

a może ustaw katalog w htaccesie bo z tego co widze to sklep trzymasz w podkatalogu a htaccess wskazuje na główną stronę
adikon.oc

Postprzez mmazurek » 7 mar 2012, o 16:02

Dzięki. Już ustawiłem, teraz jest:

RewriteBase /savicki-pl/

jednak podkategoria nadal się nie ładuje. Wcześniej kombinowałem bezskutecznie z tym samym, ale error jest nadal. W czym jeszcze może tkwić problem?
mmazurek

Postprzez adikon.oc » 7 mar 2012, o 16:08

a w taki sposób też nie działa ?
Kod: Zaznacz cały
RewriteBase savicki-pl/

i włącz SEO URL w ustawieniach sklepu
adikon.oc

Postprzez mmazurek » 7 mar 2012, o 16:21

Zmieniłem RewriteBase, włączyłem SEO URL. Teraz szukam tylko sposobu na dodanie mod_rewrite w przez kloxo
mmazurek

Postprzez mmazurek » 7 mar 2012, o 16:59

SEO URL zdaje się nie działać, lub problem leży w innym miejscu. Tym razem po wejściu w jakąkolwiek kategorię ukazuje się błąd 404. Przykład:

http://bonlao.com/savicki-pl/pierscionk ... ki_srebrne (jest to podkategoria z poprzedniego linka, w której znajduje się produkt. W kategoriach bez produktów również pojawia się 404).
mmazurek

Postprzez adikon.oc » 7 mar 2012, o 19:27

jeżeli masz odwage to możesz mi udostępnic FTP i jakieś konto do admina ja to sprawdze bezpośrednio najlepiej sam
adikon.oc

Następna strona

Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart