saigon napisał(a):Najlepiej by było zgłośic poprawkę do OC, która w domyslnej dystrybucji OC zaczęła by używać mb_strtolower ale wtedy OC wymagałby PHP 4 >= 4.3.0, PHP 5
nic nie trzeba dopisywać , OC jest kodowane w UTF-8 tylko w trochę inny sposób jest to zrobione.saigon napisał(a):Drugą opcją jest zmiana template w taki sposób żeby wstawiał znacznik "<meta http-equiv="content-type" content="application/xhtml+xml; charset=utf-8" />" do nagłówka strony. Problem jest taki że tego nie testowałem i nie wiem jak się strtolower zachowa bo nadal pliki opencart nie są kodowane w UTF-8,
<?php if (isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']) && !strpos($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], 'MSIE 6')) echo '<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>'. "\n"; ?>
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
$response->addHeader('Content-Type: text/html; charset=utf-8');
tzn. , że skoro saigon'owi pomogło to i Ty możesz spróbować mb_strtolower użyć.jang1200 napisał(a):Jeśli chodzi o mb_strtolower to faktycznie mogli by tego używać.
Próbuj, może też. Ja nie miałem i nie mam takch problemów więc nie napiszę , że to napewno to bo nie mam na czym spróbować.mostek napisał(a):Tutaj też chodzi o tę samą funkcję?
Powrót do Pomoc techniczna przy Opencart
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości